oranje-vlinder-holistisch-therapie-coach-vuurkind

Edelstenen | Aromatherapie | Coaching

Voor 15.00 uur besteld, vandaag verzonden | Gratis verzending vanaf €50,-

Zo werkt een affirmatie

affirmatie

Affirmaties, ze vliegen je zo wat om de oren. Overal wordt er gesproken over affirmaties, maar wat is nou de juiste manier om een affirmatie te maken en te gebruiken? Zodat wat je uitspreekt ook daadwerkelijk realiteit wordt? Dat lees je in deze blog.

Een affirmatie is een zin die je uitspreekt, hardop of in jezelf, met een bepaalde intentie. Affirmeren is geen wondermiddel. Het is niet dat je iets uitspreekt en het dan vanzelf gebeurt. Nee, je moet het eerst diep van binnen voelen, dat het daadwerkelijk zo is.

Waar moet een affirmatie aan voldoen:

  • Een affirmatie is een zin die je uitspreekt in de tegenwoordige tijd. Zeg bijvoorbeeld ‘Ik leef in financiële vrijheid’ of ‘Ik trek de juiste partner voor mij aan.’
  • Een affirmatie maak je omdat je iets écht zelf wil, niet omdat je vindt dat het van een ander of van de maatschappij zou moeten.
  • Een affirmatie moet je kunnen onthouden, want je gaat het vaak uitspreken. Als je dit lastig vindt kan je de affirmatie ook opschrijven.
  • Een affirmatie maak je uit een gevoel van huidige dankbaarheid.
  • Een affirmatie is specifiek, dus met een bepaald helder doel. Wil je gelukkig zijn, dat kan je in je affirmatie meenemen, maar het Universum gaat dan zelf besluiten op wat voor manier zij je geluk sturen. En dat is misschien niet het geluk wat je had verwacht of gewenst.

Dit hoort niet in een affirmatie:

  • Het woord ‘niet’. Dit woord wordt niet herkend door het Universum, is jouw affirmatie bijvoorbeeld: ‘Ik ben niet langer alleen’, dan vat het Universum dit op als: Ik ben langer alleen. En dat is volgens mij exact niet wat je bedoeld. Buig je affirmatiezin om naar bijvoorbeeld: Ik ben samen met een liefdevolle partner.
  • Praten in de toekomst. Richt je affirmatie altijd alsof het nu al zo is. Zeg dus niet: ‘Ik ga leven in financiële vrijheid.’ Maak daar van: ‘Ik leef in financiële vrijheid.

Het lastige is dat een affirmatie pas echt voor je gaat werken als je de onderliggende blokkade van het huidige probleem hebt doorbroken. Voel je je bijvoorbeeld altijd eenzaam, dan heeft het weinig zin om te affirmeren dat je samen komt. Je zal dan eerst op onderzoek moeten naar de reden waarom jij je altijd zo voelt. Pas als je die blokkade hebt verholpen, dan pas kan je energie naar je gewenste doel stromen en kan de affirmatie daadwerkelijk iets voor je gaan doen.

Een affirmatie voor je laten werken is dus misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar je komt al een heel eind als je de affirmatie inzet om je mindset te veranderen. Door je steeds te focussen op je affirmatie stuur je daar als vanzelf energie naartoe.

Het Universum kan je helpen met alles dat je wil bereiken

Om een affirmatie iets te laten doen, zal je je affirmatiezin vaak moeten herhalen, meerdere keren per dag, elke dag weer opnieuw.

Tip: Hang je geschreven affirmatie aan de binnenkant van een keukenkastje, zodat je het vaak kan opnoemen en jezelf er steeds aan herinnert.

Alles wat je energie geeft groeit immers.

You cannot copy content of this page