Praktijk De Oranje Vlinder

Edelstenen | Aromatherapie | Coaching

Voor 15.00 uur besteld, vandaag verzonden | Gratis verzending vanaf €50,-

Zo weet je dat je oude pijn hebt verwerkt

We hebben allemaal onze eigen reis hier, een reis met pieken en dalen. En alles wat je meemaakt, leest, ziet, hoort, ervaart of voelt neem je mee in je verdere leven. Ze zijn onderdeel van jou geworden.

Ik ben groot gelover van het cliché: Alles is voor een reden.

Ik weet niet hoe jij daar tegenover staat, maar voor mij is al zo vaak gebleken dat dit daadwerkelijk zo is. Dat alles echt voor een reden is, afscheid om plaats te maken voor iets nieuws bijvoorbeeld, of inmense eenzaamheid voelen om je volledigheid in jezelf te vinden of enorme pijnen meemaken, zodat je weet hoe sterk je werkelijk bent.

Een verwerkingsproces is voor iedereen anders. Een ieder doet het op zijn eigen manier en heeft behoefte aan eigen hulpmiddelen of misschien juist helemaal niets. Het ligt aan wie je bent en wat het is dat je nu wil verwerken.

In mijn praktijk en tijdens mijn online trainingen focus ik op het feit dat je moet toelaten om los te kunnen laten. Het is nodig om je pijnen onder ogen te komen, ze te zien, te omarmen, te begrijpen en ze de ruimte geven waar ze zo om vragen. Pas als je deze pijnen onder ogen bent gekomen, dan pas ontstaat de mogelijkheid om ze los te laten. Niet eerder.

Sommigen zeggen: Ja, maar ik denk helemaal niet meer aan die oude pijn, ik heb daar geen last meer van. Vanuit mijn holistische visie is dit niet verwerken, dit is wegstoppen. En dit wegstoppen zorgt voor een blokkade in je systeem, in je energiebanen. Deze blokkades leiden uiteindelijk naar fysieke klachten, bijvoorbeeld een regelmatige blaasontsteking, omdat je de oorzaak van je onzekerheid nog niet onder ogen bent gekomen, of luchtwegproblemen, omdat je oud verdriet hebt weggestopt en niet meer wil voelen.

De kunst is om op onderzoek te gaan naar de oorzaak van die gevoelens, terug te gaan naar die situatie. Te kijken. Zien. Ervaren. Voelen. Vanuit een helikopterview. Wat gebeurde er nu echt? Wat deed het met jou? Wat deed het met een eventuele ander die onderdeel was van deze situatie.

Teruggaan naar dat moment van het ontstaan van je pijn is moeilijk en intens. Velen blijven ervan weg, want dan hoeven ze er niet meer aan te denken en voorkomen ze dat ze zich ooit weer zoals toen zullen voelen.

Niets is minder waar.

Pijn groeit in jou, net zolang totdat jij je pijn de aandacht geeft die ze verdient. En als jij je pijn niet verwerkt, dan geef je het als vanzelf door aan je kinderen, die jou weer spiegelen, zodat je die pijn gaat verwerken. Wist je dat pijnlijke emoties en patronen tot wel 7 generaties terug gaan. Daarom is het zo belangrijk om daar waar de grootste pijn voor jou zit, de cirkel te doorbreken.

Tijdens trajecten met mijn cliënten en in mijn online trainingen zet ik diverse methodieken in om die pijn in vertrouwen aan te kunnen kijken. Te zien, terwijl je diep van binnen weet dat het veilig is om die oude pijn te voelen. Er ontstaat dan een diep begrip. Begrip voor de situatie, voor je eigen pijn (en de daaruit voortvloeiende patronen) en vaak zelfs begrip voor de ander.

Door dit diepe begrip te ervaren, ga je leren begrijpen waarom juist jou iets is overkomen, waarom jij die situatie hebt meegemaakt en, naar mijn idee het belangrijkste, wat het je heeft opgeleverd. Welk nut die pijn in jouw leven heeft gehad.

Maar hoe weet je nou of je oude pijn echt hebt verwerkt? Ik gebruik de volgende 4 pijlers als toetsing:

  1. Je kan met anderen op een kalme manier over de situatie praten. Ja, je mag geraakt zijn, maar je blijft niet in die emotie hangen.
  2. Als je opnieuw in een soortgelijke situatie komt, ben je geraakt, maar je kan het veel sneller verwerken.
  3. Je kan de situatie waar de oude pijn is ontstaan ook bekijken vanuit andere standpunten én vanuit een helikopterview.
  4. Ondanks alle pijn die je hebt gevoeld, weet je nu wat die pijn je heeft opgeleverd.

Denk eens terug aan een situatie van vroeger, van eerder, die jou verdriet deed. Kan je de 4 pijlers plaatsen bij jouw oude pijn? Dan heb je dit verwerkt en getransformeert tot groei.

Is dit bij jou nog niet het geval? Geen stress. We hebben allemaal pijnen die we ooit hebben weggestopt en op de één of andere manier steeds meeslepen in ons leven, maar misschien is het voor jou ook tijd om eens te gaan werken aan die oude pijnen. Dat kan je doen door middel van therapie, coaching, creatieve expressie, edelstenen, meditatie of wat dan ook maar bij jou past.

Binnenkort gaat de online community online, waarin je ook oefeningen gaat vinden om die oude pijnen te transformeren naar groei. Wil je op de hoogte worden gehouden? Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief.

You cannot copy content of this page

De waardering van praktijkdeoranjevlinder.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 12 reviews.