Holistische kindertherapie is niets anders dan kijken naar het gehele plaatje. Vertoont jouw zoon of dochter bepaald gedrag, dan is dat gedrag altijd een gevolg van een andere oorzaak. Het onderzoeken van die oorzaak gaat het best op een holistische manier, dus alles erbij betrekken.

Zo kom je specifiek op de oorzaak terecht en kan je hieraan effectief werken, zodat er blijvend iets veranderd.

Kinderen spiegelen altijd de ouders, is een kind bijvoorbeeld onzeker en niet weerbaar, dan is de kans groot dat één van de ouders ook onzeker is en niet voor zichzelf durft op te komen. Door zowel met ouder als kind aan de slag te gaan, zal de balans en vooral de rust terugkomen in het gezin.

Is jouw kind bijvoorbeeld hoogsensitief of hoogstimulatief (HSP Strong Willed SW), kan het lastig omgaan met alle prikkels, heeft het driftbuien, faalangst, is er sprake van bedplassen, kun je het kind emotioneel niet bereiken, is het onzeker of is er iets anders aan de hand dat zorgt voor verstoring in het gezin? Als je gaat kijken naar de oorzaak van het gedragsprobleem, kan je gericht holistische hulpmiddelen inzetten. Zoals edelstenen, aromatherapie of een Bach Bloesem remedie. In de webshop vind je holistische hulpmiddelen die specifiek gericht zijn op hoogstimulatieve kinderen (Vuurkinderen).

In de 1-op-1 coaching ga ik samen met de ouders en het kind op zoek naar de oorzaken van getoonde gedragsproblemen. De therapie is voor het kind niet belastend, het wordt eerder als bevrijdend ervaren. Door het kind te laten tekenen, komen we erachter wat er in het onderbewuste van het kind speelt, door korte gesprekken met het kind, voelt het zich gehoord en leert het beter omgaan met zijn of haar emoties. Als je echt de verandering in het gezin wil, is het noodzakelijk dat je als ouder ook openstaat voor je eigen processen, dit is dan ook een groot deel van de kindertherapie die ik inzet.

Kinderen spiegelen; Als je je eigen stenen niet opruimt, zullen je kinderen erover struikelen.

Patronen werken door tot wel 7 generaties terug. Het gedrag dat jouw kind laat zien is daarom vaak van een ander en niet van het kind zelf. Door de blokkades van de oorzaken aan te pakken, zal het kind dat specifieke gedrag niet meer hoeven te laten zien en komt het dichterbij zichzelf.

aromatherapie-drukke-kinderen