oranje-vlinder-holistisch-therapie-coach-vuurkind

Edelstenen | Aromatherapie | Coaching

Voor 15.00 uur besteld, vandaag verzonden | Gratis verzending vanaf €50,-

wat-is-aromatherapie?

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is kortgezegd geurentherapie. Deze geurentherapie is onderdeel van de kruidengeneeskunde. Bij aromatherapie wordt er gebruik gemaakt van etherische oliën van planten.

Geuren zeggen veel, heel veel. Denk maar eens aan de geur van versgebakken appeltaart. Deze geur geeft een gevoel van warmte en huiselijkheid.

Supermarkten gebruiken vaak deze geur om klanten aan te zetten meer te kopen, want vanuit een staat van warmte en huiselijkheid ben je positiever en dus geneigd meer in je winkelmandje te doen.

En zo werkt aromatherapie eigenlijk ook. Door het ruiken van de geur volgt er een actie, dit kan zowel lichamelijk als geestelijk zijn.

Door de geur wordt op een subtiel niveau ons zelfhelend vermogen gestimuleerd. Elke geur heeft een heilzame vibratie en een eigen werking. Aromatherapie is een holistische methode voor vele psychische en fysieke klachten.

Aromatherapie wordt al eeuwenlang ingezet, zelfs uit de tijd van de farao’s zijn bewijzen terug te vinden dat zij al gebruik maakten van geurentherapie. In 1937 werd aromatherapie herondekt door parfumeur Gattefossé.

Tegenwoordig wordt aromatherapie vooral ingezet in de holistische geneeskunde, waarbij emotionele en fysieke disbalans worden aangepakt. Aromatherapie kan op vele manieren worden ingezet.

Terug naar de kennisbank

You cannot copy content of this page