Tegenwoordig worden er in allerlei winkels en webshops etherische oliën aangeboden, zelfs bij de discounters kan je zogenaamde etherische oliën kopen. Helaas zijn niet alle oliën die je in de winkel kan kopen even goed. Sommige oliën zijn verdund met synthetische bestanddelen en andere worden niet duurzaam verbouwd, geproduceerd of vervoerd. Dit soort etherische oliën kan je niet gebruiken voor aromatherapie.

Aromatherapie is ontzettend populair, daarom worden er allerlei ‘nepproducten’ verkocht. Let bij het kopen van etherische oliën in elk geval op de volgende punten:

Al deze antwoorden helpen je met het maken van een beslissing.

Praktijk de Oranje Vlinder verkoopt in de webshop etherische oliën van het merk Alambika. Alambika produceert op een duurzame, ethische manier, zuivere, therapeutische, biologische en wildcrafted oliën. Alambika behandelt de oliën met respect en liefde en dat merk je direct aan de werking van de oliën.

Diverse oliën staan in de webshop, met allen een prachtige therapeutische werking. In de shop vind je ook roll-ons en Synergy Blends, deze helpen bij een specifiek probleem, zoals menstruatieklachten. Ook vind je per etherische olie de contra indicatie, dus wanneer je een olie beter niet kan gebruiken.

Op de pagina aromatherapie vind je ook een lijst met oliën die je niet moet gebruiken bij kinderen en honden.

Terug naar de kennisbank