Holistisch Online (4)

Inspiratie | Bewustwording | Spiritualiteit
Een initiatief van Praktijk De Oranje Vlinder

Voor 15.00 uur besteld, vandaag verzonden | Gratis verzending vanaf €50,-

Vuurkinderen

Drukke, gevoelige kinderen met een sterke wil

Hoogstimulatief-kind-druk

Druk

Gevoelig

aromatherapie-drukke-kinderen

Grappenmakers

Hoogstimulatief-kind-fysiek

Fysiek

Wat is een Vuurkind?

Vuurkinderen zijn gevoelige kinderen met een sterke wil, ze worden ook weleens hoogstimulatief, strong-willed of pittige kinderen genoemd.

Een gevoelig kind met een sterke wil is anders dan een gevoelig kind die met alle winden meewaait. Het verschil tussen hoogstimulatief en hoogsensitief lees je hier.

Vuurkinderen zijn intens en hebben behoefte aan een eigen manier van benadering. Als je hier niet voldoende kennis over hebt, kan het ouderschap van een vuurkind nogal heftig zijn.

Maar het hoeft niet zo te zijn. Door nieuwe kennis, inzichten en bewustwording kan er ook rust in jouw gezin komen, zodat er meer ruimte komt voor liefde.

Een VUURkind hoeft niet getemd te worden.

Juist door de krachtige eigenschappen te stimuleren, zal je vuurkind meer zelfvertrouwen krijgen en minder drang om zich te bewijzen.

vuurkind-gevoelig-sterke-wil

Vuurkinderen zijn gevoelige, drukke kinderen. Soms krijgen ze (onterecht) de diagnose ADHD.

Het gedrag van een Vuurkind dat uit balans is heeft veel gelijkenissen met ADHD. Het is dan ook vrij logisch dat deze conclusie snel wordt getrokken.

Geloof jij niet in labels en ben je nieuwsgierig naar de oorzaak van gedrag in plaats van symptoombestrijding? Lees dan verder.

Kenmerken

Ik herken een Vuurkind uit duizenden, maar voor jou is het handig om de volgende kenmerken door te nemen, komen de meeste overeen met jouw zoon of dochter? Grote kans dat jij ook ouder/verzorger bent van zo’n prachtig Vuurkind!

En? Klinkt dit als jouw zoon of dochter?

Een Vuurkind heeft de meeste van deze gedragingen altijd in zich, als een Vuurkind emotioneel uit balans raakt, zal het gedrag echter verergeren.

Ook zie je vaak dat het kind zich thuis anders gedraagt dan op school. Hooggevoeligheid wordt steeds meer erkend op scholen, echter de splitsing hiertussen, dus hoogsensitief en hoogstimulatief nog niet. En dat is jammer. Een hoogstimulatief kind heeft een heel andere benadering nodig dan een hoogsensitief kind.

vuurkind-sterke-wil

Vuurkinderen hebben doordat ze zo gevoelig zijn, veel baat bij edelstenen, aromatherapie en Bach Bloesem therapie.

Bijna elk kind voelt zich van nature aangetrokken tot stenen. Vuurkinderen hebben die aantrekkingskracht ook heel sterk. Als vanzelf kiest een Vuurkind bij mij in de praktijk een edelsteen uit die exact bij ze past. De zachte, energetische werking van edelstenen in combinatie met de mooiheid van de steen zijn voor Vuurkinderen onweerstaanbaar. En, belangrijker nog, ze helpen echt!

De subtiele werking van etherische oliën en Bach Bloesems hebben een verbazingwekkend effect bij Vuurkinderen. Zo helpen de oliën die je hier in de webshop vindt onder andere bij overprikkeling, slecht slapen, veel-gedachten-hoofdjes en meer.

Bach Bloesem therapie zet ik enkel op maat in. Bijvoorbeeld als jouw Vuurkind last heeft van faalangst, tics of onzekerheid. Dan gebruik ik hier een passende bloesem bij, maar deze bloesem gebruik ik niet alleen. Hierbij mix ik andere bloesems, afgestemd op jouw Vuurkind zelf. Als de Bach Bloesem mix op de persoon is afgestemd, heeft dit altijd de beste werking.

In mijn praktijk raad ik ouders altijd aan ook een Bach Bloesem remedie op maat in te nemen tegelijk met hun zoon of dochter.

Kinderen spiegelen vaak onverwerkte stukken van hun ouders. Het is daarom van belang dat de ouder ook meedoet met de therapie van het kind. Zo groeien ouder en kind samen verder boven het getoonde gedrag van het kind uit.

Meer informatie over Bach Bloesem Therapie vind je via deze link.

Ik schreef een blog over de reden dat holistische hulpmiddelen zo goed werken bij Vuurkinderen, je leest de blog hier.

Dit zijn de beste edelstenen voor Vuurkinderen

Dit zijn de beste etherische oliën voor Vuurkinderen

Citroen – bij veel-gedachten-hoofdjes

Jeneverbes – om de eigen eigen energie te reinigen

Lavendel – bij slapeloosheid of moeite met in slaap vallen

Mandarijn – bij overprikkeling

Palo Santo – om de energie in de kamer te reinigen

Gebruik deze etherische oliën in een voetenbad of maak er een massageolie van voor een heerlijke, ontprikkelende, voetmassage.

Je kan ook de olie gebruiken in een diffuser om zo de therapeutische werking zonder actie van je zoon of dochter te laten werken.

Doe een paar druppels van de olie in een leuke diffuser, zoals de Bunny diffuser of maak er een stralende slaapkamer van met de Magische diffuser.

Jouw kind als spiegel

Ik zie gedrag altijd als gevolg van een andere oorzaak. Een kind dat niet wordt gehoord, zal bijvoorbeeld om die aandacht schreeuwen. Maar wist je dat als jij als ouder je vroeger niet gehoord voelde, jouw Vuurkind dit ook kan voelen? En dat het zijn of haar manier is om jou aan jezelf te laten werken?

Je kinderen zijn dus eigenlijk je grootste leermeesters.

In mijn praktijk behandel ik nooit het kind alleen, ook de ouders doen mee. Sterker nog, ik doe het meest met de ouders.

In de online trainingen die ik heb ontwikkelt vind je dit ook steeds terug. De online trainingen zijn gericht op verwerking, geven je tools om met het gedrag van je zoon of dochter om te gaan én te leren begrijpen. Wat wil jouw zoon of dochter jou vertellen met het gedrag?

De online trainingen vind je op korte termijn terug in de online community, zo is er een training over effectief, liefdevol grenzen stellen, over tics, spiegelen van gedrag, energetisch reinigen en veel meer. Ben je benieuwd naar de trainingen? Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief, dan mail ik je zodra de community en de trainingen online zijn.

De waardering van praktijkdeoranjevlinder.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 7 reviews.