Praktijk De Oranje Vlinder

Edelstenen | Aromatherapie | Coaching

Voor 15.00 uur besteld, vandaag verzonden | Gratis verzending vanaf €50,-

Valentijnsdag, kotsmisselijk..

Sommige mensen worden al misselijk bij de gedachte, Valentijnsdag een commercieel uitgemolken concept. En dan hebben we ook nog al die coaches die het alleen maar hebben over zelfliefde. Blegh, wat een gezeik.

Rare introductie dit hè, voor iemand zoals ik, die pretendeert dat zelfliefde de basis is van alles. Maar zelfliefde is niet zoals velen het omschrijven. Je hoeft jezelf niet de hemel in te prijzen, je hoeft niet net te doen alsof je alles accepteert wie je bent en wat je doet of dat je volledig en compleet tevreden bent met jezelf en je leven.

Want wees eerlijk, dat is gewoon niet zo.

Als dat zo was, dan had je niet de tijd genomen om deze blog te lezen. Tenzij je natuurlijk groot fan bent van mij, maar dat is maar een kleine kans ;-). Laat ik je meteen even uit de droom helpen, mijn leven bestaat niet uit volledige zelfliefde.

En zelfs niet eens uit volledige zelfacceptatie. Te vaak nog doe ik dingen, of laat ik beter zeggen, doe ik dingen niet, stel ik acties uit en soms ben ik niet eens blij als ik in de spiegel kijk. Het ligt aan de dag en de emoties die ik op dat moment voel, want als je hooggevoelig bent, schommel je nogal vaak in je emoties.

Ik kamp bijvoorbeeld al sinds ik me kan heugen met gewichtsschommelingen, dun ben ik eigenlijk nooit geweest, maar er zijn ook periodes waarin ik echt dik was. Het is een eeuwige struggle, gezond eten, bewegen, je goed voelen, tevreden zijn met je spiegelbeeld, om vervolgens weer naar een zak chips te graaien in de supermarkt en die binnen 5 minuten leeg te vreten, met als gevolg dat ik een week later weer naar mezelf sta te kijken en denk, waarom? Waarom doe ik dit steeds mezelf aan, terwijl ik me zoveel beter voel als ik gezond eet.

Nu is dit één voorbeeld uit mijn leven. Ik kan er nog veel meer benoemen, maar daar is nu niet het moment voor.

Wat ik probeer je te laten inzien is dat niemand, ook ik niet, elke dag ten volste kan leven vanuit een overtuiging van zelfliefde.

Maar wat kan zelfliefde dan wel voor je betekenen?

Ik zie zelfliefde als iets waardoor ik bepaalde stappen onderneem, waardoor ik mijn grenzen durf te stellen, waardoor ik kies om mentaal en spiritueel te groeien. Vanuit die liefde voor mezelf maak ik bepaalde keuzes. Zelfliefde gebruik ik om door mijn weerstand heen te komen. Want ja, ik gun mezelf mijn droomleven. Ik gun mezelf mijn succesvolle bedrijf, waarmee ik anderen inspireer om het beste uit zichzelf en het leven te halen. En dat gunnen, dat is het bewijs van mijn zelfliefde.

Het stuk zelfacceptatie is nodig, omdat je vanuit wie je nu bent verder wil groeien, verder wil komen, hoger wil reiken. En dus zal je jezelf moeten accepteren zoals je nu bent, want dat is het beginpunt van al dat komen gaat. Het zogeheten 0-punt.

Wat ik probeer te zeggen, met dit wellicht onsamenhangende verhaal, is dat de cirkel van zelfliefde en zelfacceptatie nooit volledig rond kan zijn, er zijn altijd openingen in het proces, en die zijn nodig. Om verder te komen, om verder te kijken, om verder te groeien.

De momenten dat ik bijvoorbeeld niet blij naar mijn eigen spiegelbeeld kijk, zijn de momenten waar ik op mezelf reflecteer. Want hoe komt het nou dat je anders wil, maar toch niet anders doet. En dan kom ik weer uit bij een eigen weerstand, een eigen blokkade waar ik doorheen mag breken. En daardoor groei ik.

Zelfliefde en zelfacceptatie zijn dus levensprocessen. Steeds weer komen ze in beeld, en steeds weer zijn ze de leidraad in de keuzes je maakt.

Zelfliefde wordt vergroot door zelfacceptatie en andersom. Beide kan je stimuleren met diverse reflectieoefeningen, die binnenkort te vinden zijn in de online community. En je kan jezelf een handje helpen door middel van holistische hulpmiddelen.

Edelstenen bijvoorbeeld, de energie van de stenen kan jouw zelfliefde en zelfacceptatie enorm stimuleren, mits je de juiste steen hebt natuurlijk,

Zeg eens eerlijk, koop jij weleens een cadeautje voor jezelf? Om jezelf te belonen bijvoorbeeld? Of gewoon omdat je iets mooi vind? Of geef je vaak een ander cadeaus? Als dat laatst op jou van toepassing is, dan is de commerciële Valentijnsdag voor jou een heel goed excuus om nu eindelijk jezelf eens goed te verwennen.

Neem wat tijd voor jezelf, doe iets waar je blij van wordt, kijk naar de dingen om je heen die je geluk brengen, wees je bewust van alles wat je al overwonnen hebt en verzegel dit met een mooi cadeau voor jezelf.

Op zoek naar wat inspiratie? Hieronder vind je dé cadeaus die jouw zelfliefde en zelfacceptatie laten groeien. Welk Valentijnscadeau gun jij jezelf?

You cannot copy content of this page

De waardering van praktijkdeoranjevlinder.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 12 reviews.