Praktijk De Oranje Vlinder

Edelstenen | Aromatherapie | Coaching

Voor 15.00 uur besteld, vandaag verzonden | Gratis verzending vanaf €50,-

Grenzen Aangeven en Bewaken

Met holistische hulpmiddelen

Edelstenen

Edelsteensieraden

Pleasegedrag is een gedragspatroon dat velen oorzaken kan hebben. Vaak komt de oorzaak uit de kindertijd, bijvoorbeeld als je je nooit gewaardeerd hebt gevoeld of als je altijd voor je ouder(s) zorgde. Het is de moeite waard om te onderzoeken waar jouw pleasegedrag is ontstaan. Dan kan je dat stuk helen en anders gaan bekijken. Dit doe je bijvoorbeeld door middel van holistische therapie of een holistisch coach.

Pleasegedrag is vaak ook een oorzaak van geen grenzen kunnen stellen of niet durven aangeven. Met als gevolg dat een ander, soms onbewust, over jouw grenzen heen gaat. Het gevolg voor jou is dat je misschien veel meer doet dan je eigenlijk zou willen, dit is zeer vermoeiend en het brengt je steeds verder bij jezelf vandaan. En dat is zonde.

De juiste edelstenen helpen je om je grenzen te stellen, ontdekken, bewaken en erover te praten. Door op je grenzen te gaan letten stop je ook je pleasegedrag. In mijn ogen is pleasegedrag op zich niet verkeerd, maar als je niet je grenzen kent en aangeeft kan het ontzettend belastend zijn. Het is daarom belangrijk om je steeds bewust te zijn van je gedrag en wat een ander van je vraagt. Is het haalbaar? Is het iets dat jij wil doen? Stel deze vragen steeds weer aan jezelf. Dat mag tijdens het moment dat iemand iets aan je vraagt of erna. Er is niks mis met terugkomen op een toezegging, als het niet goed voelt voor jou, doe het gewoon niet.

Draag edelstenen bij je in je broekzak als je naar iemand gaat waarvan je weet dat je pleasegedrag wordt geactiveerd of draag een ring met Larimar, zeker weten dat je steeds zal worden herinnert aan wat het je oplevert als je je grenzen stelt en stopt met pleasen. Wat ook helpt is een aantal stenen in een kamer te leggen, zeker als je kinderen hebt die vaak over je grenzen heengaan, de edelstenen werken zo beide kanten op.

You cannot copy content of this page

De waardering van praktijkdeoranjevlinder.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 12 reviews.