Praktijk De Oranje Vlinder

Edelstenen | Aromatherapie | Coaching

Voor 15.00 uur besteld, vandaag verzonden | Gratis verzending vanaf €50,-

Kinderen en de 4 elementen

vuurkind-sterke-wil

We hebben allemaal de 4 elementen in ons. Meestal is het één element die het beste past, soms is het een combinatie van twee elementen. Door hier gericht naar te kijken en te weten bij welk element jij je in je element voelt, kan je jezelf beter ondersteunen, begrijpen en begeleiden.

Ook met kinderen is het belangrijk om te weten welk element het beste past. Dit zorgt namelijk direct voor herkenning en erkenning bij de ouders, en dat geeft rust. Daarnaast is het belangrijk om te weten, zodat je de juiste holistische hulpmiddelen kan inzetten voor jouw zoon of dochter.

Ik spreek over de volgende 4 elementen:

  • Vuur – vuurkinderen
  • Water – waterkinderen
  • Lucht – luchtkinderen
  • Aarde – aardekinderen

Elk element heeft typische uitingen qua gedrag, zowel positieve als negatieve gedragsvormen, de zogenoemde gedragsproblemen, en zelfs uit het uiterlijk van een kind kun je vaak goed zien wat voor type het is.

Het is ook mogelijk dat het kind een voorkeur heeft in zijn gedrag van meerdere elementen. We hebben allemaal alle elementen in ons en we hebben allemaal een voorkeur voor 1 of 2 elementen.

Elk element heeft andere behoeftes en heeft een voorkeur van een manier van benaderen. Door me af te stemmen op het kind en het element, groeit het vertrouwen van het kind. Kijken volgens de 4 elementen hoort bij holistisch coachen.

Mijn expertise is Vuurkinderen, ik ben zelf moeder van een Vuurkind en daarom weet ik maar al te goed hoe lastig het soms kan zijn voor ouders, maar ik ben me ook heel erg bewust van alle fantastische kwaliteiten van Vuurkinderen.

Gedragsproblemen zijn vaak gevolgen van het niet in emotioneel evenwicht zijn. Dit kan bij het kind liggen en ook vaak bij (één) van de ouders. Als je gaat kijken volgens de 4 elementen, kun je ook goed het type gedragsproblemen herleiden. Je vind dan de oorzaak en kan daar gericht op werken.

De informatie die je krijgt als je kijkt naar het type kind, is ontzettend waardevol. Door deze informatie kan ik gericht zien wat het kind nodig heeft om weer lekker in zijn of haar vel te zitten. Hier stel ik vervolgens de methodieken op af die ik inzet in de coaching.

De term: ‘Ik ben helemaal in m’n element’ is niet voor niets ontstaan.

Al het bovenstaande geldt ook voor volwassenen. Het is met volwassenen vaak lastiger te bepalen bij welk element zij horen. Dit komt door vele aangenomen patronen. Door holistisch te kijken en te verbinden, kunnen we er wel achter komen bij welk element de volwassene past. Als je inziet welk element bij je past, kun je ook veel beter bepalen wat je nodig hebt om je ‘helemaal in je element te voelen’.

Als je in je element bent, ervaar je meer rust, wijsheid, levenslust en sta je steviger in het leven. Je weet wie je bent en wat je nodig hebt, dit komt ten goede voor je assertiviteit. Ook laat je gemakkelijker je onzekerheden varen.

Redenen genoeg dus om te onderzoeken welk element het beste bij jou past.

You cannot copy content of this page

De waardering van praktijkdeoranjevlinder.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 12 reviews.