oranje-vlinder-holistisch-therapie-coach-vuurkind

Edelstenen | Aromatherapie | Coaching

Voor 15.00 uur besteld, vandaag verzonden | Gratis verzending vanaf €50,-

Diffuser LeaLia foto

Hoe werkt een diffuser

Diffusen vind ik één van de prettigste manieren om aromatherapie te gebruiken. Door middel van diffusen verspreid de geur van etherische olie zich in de ruimte waar jij je bevindt. Hierdoor heeft de olie een direct effect. Daarnaast is het inzetten van aromatherapie in een diffuser heel eenvoudig en brengt het extra sfeer in de kamer.

Er zijn verschillende soorten diffusers, er zijn elektrische, geurbranders en je kan ook met geurstokjes etherische olie diffusen.

Ik gebruik altijd elektrische diffusers. Als je etherische olie via een geurbrander wil verdampen is de kans groot dat de olie verbrand en daardoor is er geen sprake meer van een therapeutische waarde. Via geurstokjes kan natuurlijk, zeker in kleinere ruimtes, maar etherische oliën zijn vluchtig, hierdoor is er na ongeveer een half uur geen werking meer van de olie. Je kunt dit oplossen door een flesje met een smalle opening te gebruiken, het flesje dicht te draaien als je niet in de ruimte bent en de geurstokjes regelmatig omdraaien.

Ik vind dus verdampen via een elektrische diffuser het prettigst. Bij de meeste elektrische diffusers kan de olie niet verbranden, waardoor de werking optimaal blijft behouden.

Elektrische diffusers komen met verschillende soorten functies, het is maar net wat jij graag wil.

Zo zijn er diffusers met ingebouwde verlichting, sommige verspringen van kleur of je kan een bepaalde kleur vasthouden. Ideaal om extra sfeer te geven aan een ruimte. Kleuren hebben namelijk ook een eigen energie en betekenis, ik schreef er een blog over, lees ‘m hier.

Als een diffuser ook verlichting heeft, is deze ook goed te gebruiken als nachtlampje in de kinderkamer. Gebruik bijvoorbeeld de schattige Bunny diffuser of de Magische diffuser om je zoon of dochter te helpen bij een goede nachtrust.

Er zijn ook elektrische diffusers met een functie waarbij de diffuser automatisch uitschakelt als de inhoud van het reservoir leeg is, handig! Ook hebben sommige diffusers de functie waarbij ze af en aan vernevelen, meestal met tussenpozen van 10 of 15 seconden.

De meeste elektrische diffusers vul je met bronwater en hieraan voeg je enkele druppels etherische olie toe. Het aantal druppels is afhankelijk van de hoeveelheid bronwater. De volgende richtlijn is handig om aan te houden:

Voor elke 100ML water die je gebruikt is het goed om tussen de 2 en 5 druppels etherische olie te gebruiken. Gebruik 2 druppels als je net begint met aromatherapie en 2-3 druppels als er kinderen of huisdieren in de buurt zijn.

Bij sommige diffusers hoef je de etherische olie niet te mengen met water. Dit is het geval bij bijvoorbeeld de Magische diffuser. Deze diffuser is een dimbare lamp met een opzetschaaltje. Door de lamp hoger of lager te zetten zet je ook de temperatuur hoger of lager. Je doet bij deze diffuser 2 tot 3 druppels op het schaaltje. Hierdoor is deze diffuser gemakkelijk schoon te maken en kan je steeds profiteren van een andere etherische olie.

Het is ontzettend belangrijk om een diffuser na gebruik schoon te maken, zeker als je een andere geur wil gebruiken. Dit doe je eenvoudig door het reservoir met heet water om te spoelen en eventueel een druppeltje afwasmiddel te gebruiken. Let erop dat je na het gebruik van het afwasmiddel het reservoir meerdere keren schoonspoelt met heet water.

De meeste elektrische diffusers komen met een snoertje en adapter. Veel werken via een USB-aansluiting, daardoor kan je een diffuser ook aansluiten op een powerbank, mocht je geen stopcontact in de buurt hebben.

In de webshop van Praktijk De Oranje Vlinder vind je verschillende diffusers, sommige hebben een stoere vormgeving of juist klassiek. Anderen zijn ideaal voor in de kinderkamer of geven net dat beetje extra sfeer aan je interieur.

Diffuser LeaLia foto

Terug naar de kennisbank

You cannot copy content of this page