oranje-vlinder-holistisch-therapie-coach-vuurkind

Edelstenen | Aromatherapie | Coaching

Voor 15.00 uur besteld, vandaag verzonden | Gratis verzending vanaf €50,-

hoe-gebruik-je-aromatherapie

Hoe gebruik je aromatherapie?

Aromatherapie is geurentherapie en is op vele manieren in te zetten. De meest voorkomende methodes zijn via diffusen, inhalatie, massage, huidolie of badolie.

Zo kan je bijvoorbeeld een paar druppels etherische olie in een diffuser doen om je gemoedstoestand te beïnvloeden, blokkades in je energie te doorbreken, ter ondersteuning of voor nieuwe inzichten.

Je kan ook een vernevelspray maken door etherische olie met bronwater te mengen. Doe het in een sprayflacon en maak er bijvoorbeeld monsterspray van om je zoon of dochter te helpen met eventuele angsten voor het slapen gaan. Een mix van Palmarosa en Lavendel is hiervan ideaal, is je zoon of dochter hooggevoelig? Voeg dan ook wat etherische Mandarijnolie toe.

Een fijne massageolie maak je door enkele druppels met zoete amandelolie te mengen, gebruik de massageolie bijvoorbeeld tijdens een korte voetreflexmassage gericht op het ontprikkelen.

Ook in bad of in een voetenbad kan een etherische olie ontzettend goed haar werk doen. Vergeet niet eerst de etherische olie te mengen met een eetlepel zoete amandelolie, doe de etherische olie nooit puur in het water.

Bij fysieke klachten biedt aromatherapie ook ondersteuning, zo kan je een fijne huidolie maken bij spierpijn en deze gericht smeren op de pijnlijke plekken. De roll-on Lion Balm van Alambika heeft een unieke combinatie van etherische oliën die effectief bijdragen aan snelle verlichting van spierpijn.

Etherische oliën zijn ook heel goed toepasbaar in huidcrèmes, oliën zoals Geranium of Frankincense helpen het verouderingsproces van de huid te vertragen. In vele crèmes die overal ter wereld verkocht worden zijn etherische oliën terug te vinden. Sowieso worden etherische oliën in vele cosmetische producten gebruikt, denk bijvoorbeeld aan shampoo’s of parfums.

Het mooie is dat je voor elke toepassing slechts enkele druppels etherische olie nodig hebt. Teveel is echt een no go. Hierdoor doe je extra lang met een flesje olie.

Aromatherapie is ontzettend veelzijdig, er is daarom altijd een manier die past bij jou. Wil je een advies over welke oliën jij op welke manier het beste kan gebruiken? Stuur een mailtje naar laura@holistischonline.nl.

Terug naar de kennisbank

You cannot copy content of this page