oranje-vlinder-holistisch-therapie-coach-vuurkind

Edelstenen | Aromatherapie | Coaching

Voor 15.00 uur besteld, vandaag verzonden | Gratis verzending vanaf €50,-

hoe-bewaar-je-etherische-olien

Hoe bewaar je etherische oliën

Ook etherische oliën hebben een beperkte houdbaarheid. Op deze pagina lees je over hoe jij jouw etherische olie het beste kan bewaren om er zo voor te zorgen dat de olie haar therapeutische waarde behoud.

Alle etherische oliën worden verkocht in flesjes van bruin glas, dit zorgt ervoor dat het zonlicht zo min mogelijk invloed heeft op de olie. Hierdoor wordt de houdbaarheid van de olie verlengd.

Het beste is om etherische of essentiële oliën te bewaren op een donkere, koele plek. Zet de olie nooit in direct zonlicht, dit is ontzettende schadelijk voor de olie.

Je kunt oliën bijvoorbeeld goed bewaren in een houten, afgesloten doos. Het handigste is om een doos met vakjes te nemen, zodat je snel ziet welke olie je wil hebben.

Na gebruik is het van groot belang om de het flesje zo snel mogelijk weer te sluiten. Etherische oliën zijn vluchtig en kunnen snel verdampen.

Over het algemeen blijven etherische oliën 2 tot 3 jaar houdbaar. Hierop zijn 2 uitzonderingen:

  1. Citrusoliën, zoals Citroen zijn veel minder lang houdbaar. Het wordt aangeraden citrusoliën in de koelkast te bewaren om zo de houdbaarheid wat te verlengen. Het kan zijn dat de olie hierdoor wat troebel wordt, maar dit heeft geen gevolg op de kwaliteit van de olie.
  2. Harsoliën hebben ook een kortere houdbaarheid. Check altijd eerst even of de olie nog goed is, voordat je de olie gaat gebruiken. Als de olie erg dik is geworden of er vies uitziet is het niet verstandig om de olie nog te gebruiken.

Sommige oliën zijn van nature dikker dan anderen, als een olie dik is wil dat dus niet per se zeggen dat de olie niet meer goed is, dit geldt alleen voor harsoliën.

Basisoliën hebben een houdbaarheid van 9 maanden tot 1 jaar.

Het is verstandig om na de houdbaarheidsdatum etherische oliën niet meer te gebruiken. Sowieso is de therapeutische waarde dan verloren en ook de geur kan als minder prettig worden ervaren.

hoe-bewaar-je-etherische-olien

Terug naar de kennisbank

You cannot copy content of this page