Praktijk De Oranje Vlinder

Edelstenen | Aromatherapie | Coaching

Voor 15.00 uur besteld, vandaag verzonden | Gratis verzending vanaf €50,-

Dit is waarom holistische hulpmiddelen goed werken bij Vuurkinderen

vuurkinderen-holistisch-ondersteunen

Op Holistisch Online verkopen we holistische hulpmiddelen. Holistisch Online richt zich behalve op vrouwen, ook op drukke gevoelige kinderen, wij noemen ze Vuurkinderen, gewoon omdat dat lekker positief klinkt. Vuurkinderen worden ook vaak gevoelige kinderen met een sterke wil, hoogstimulatief of HSP-SW (strong-willed) genoemd.

Wij richten ons specifiek op deze Vuurkinderen, omdat we vinden dat er te weinig positieve aandacht is voor juist deze groep. Een Vuurkind kan soms inderdaad heftig of intens zijn, maar ze hebben ook zo ontzettend veel bijzondere, mooie kwaliteiten.

Als een Vuurkind uit balans is, worden de gedragseigenschappen versterkt. Dat leidt vaak toch extreme driftbuien, grensoverschrijdend gedrag of extreme tegendraadsheid. Vervelend, voor zowel de ouder als het kind. Vuurkinderen zijn erg gevoelig en voelen niet alleen hun eigen emoties, ook ervaren ze de emoties van de mensen om hen heen. Met name van de ouder en eventuele broertjes en zusjes.

Ze zijn ook erg gevoelig voor prikkels. Door hun alertheid pakken ze ook nog eens extra veel prikkels op. Overprikkeling ontstaat, wat soms kan leiden tot nog meer emotionele uitbarstingen en zelfs tics.

Gedrag is altijd een gevolg van een andere oorzaak.

Je krijgt een Vuurkind weer in balans op verschillende manieren. Zo kan je met therapie en coaching aan de slag, zodat je als ouder je eigen stukken verwerkt en deze niet meer onbewust reflecteerd naar je Vuurkind. Maar wil je niet meteen een heel traject aan, dan zijn holistische hulpmiddelen er om jouw Vuurkind te ondersteunen.

Maar waarom werken holistische hulpmiddelen nou zo goed bij Vuurkinderen?

Zoals beschreven zijn Vuurkinderen enorm gevoelig en alert. Ze pikken alles op en voelen bijna overal wel wat bij. Denk bijvoorbeeld aan kledingetiketjes, naadjes in de sokken, het humeur van een ander of het verdriet dat je zelf voelt. Juist door die gevoeligheid pikt een Vuurkind ook energieën op.

Holistische hulpmiddelen werken voornamelijk met energie.

Holistische hulpmiddelen, zoals aromatherapie, Bach Bloesem therapie of edelsteentherapie, werken op een subtiele manier met energie. Een Vuurkind pikt die werking op als geen ander.

Door de subtiliteit van holistische hulpmiddelen werkt het niet zoals een medicijn, maar komt het rustig binnen in de energie van het Vuurkind en kan het kind dus langzaamaan wennen aan de energetische voordelen. Zo wordt het duurzamer opgepakt door het kind en werkt het ook op de langere termijn.

Ook is het zo dat kinderen minder bevoordeeld zijn dan volwassenen. Kinderen is nooit verteld dat holistische middelen onzin is of dat het niks voor je is. Daarom staan kinderen meer open voor holistische methodieken dan volwassenen. En laten we eerlijk zijn, als je openstaat voor energetische werkingen, dan werkt het simpelweg ook beter.

werking-labradoriet
Labradoriet

Edelsteentherapie is een mooie manier om Vuurkinderen te ondersteunen. Vuurkinderen worden als vanzelf aangetrokken tot de edelstenen en de therapeutische waarde van duurzame edelstenen kan direct haar werk doen. Vuurkinderen vinden de stenen interessant en meestal heel erg mooi.

Als er bij ons thuis weer een nieuwe levering binnenkomt van edelstenen, wil mijn Vuurkind altijd als eerste er één uitzoeken voor zichzelf. En het gave is dat hij altijd een steen uitkiest die precies past bij wat hij op dat moment nodig heeft.

Edelsteentherapie kan je inzetten bij Vuurkinderen op allerlei gebieden. Bijvoorbeeld als je zoon of dochter last heeft van hevige emotionele uitbarstingen, moeite heeft met stilzitten of bang in het donker is. Voor elke emotionele disbalans is wel een edelsteen te vinden.

De edelsteen werkt al als ze in de buurt is van je Vuurkind. Zo zijn er knuffelstenen om in je zak mee te nemen of ruwe edelstenen om in de kamer of slaapkamer van je kind te zetten om wat extra ondersteuning te bieden.

Dit zijn de beste edelstenen voor Vuurkinderen:

Aromatherapie is een ook een bijzonder mooie manier om Vuurkinderen te ondersteunen. Ook hierbij geldt weer dat de subtiliteit van de energie een enorme meerwaarde heeft voor Vuurkinderen.

Aromatherapie kan je inzetten in een mooie diffuser, bijvoorbeeld in de slaapkamer van je zoon of dochter, maar je kan bijvoorbeeld ook etherische olie mengen met een zoete amandelolie en dit aanbrengen achter de oren, onder de voeten of op de polsen. Handig om dit te doen voordat ze bijvoorbeeld naar school gaan.

Een andere mooie manier om met aromatherapie te werken is door er een massageolie van te maken en de voeten van jouw Vuurkind regelmatig te masseren. Zo zorg je niet alleen voor het afvoeren van prikkels, je versterkt ook jullie verbinding en het is gewoon een mooi positief moment tussen ouder en kind.

Dit zijn mijn aromatherapie aanbevelingen voor Vuurkinderen:

Ook met een Bach Bloesem Remedie op maat kan je jouw Vuurkind enorm goed ondersteunen. Mijn advies is wel altijd dat ook de ouder(s) meedoen met de Bach Bloesem Remedie. Een kind ervaart immers wat jij ervaart en om daadwerkelijk een transformatie in het kind te creëren, is het van groot belang dat er ook iets in jou als ouder transformeert.

Bach Bloesem remedies die je koopt bij Holistisch Online zijn altijd op maat gemaakt. In mijn ervaring is dit de manier waarom de Bach Bloesems het beste werken. Je ontvangt bij bestelling van een Bach Bloesem remedie altijd een mix van bloesems die op jou en/of jouw Vuurkind is afgestemt. Klik hier voor meer informatie over Bach Bloesem therapie.

Wil jij aan de slag met holistische hulpmiddelen voor jouw Vuurkind, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Stuur me gerust een mailtje (info@praktijkdeoranjevlinder.nl), ik help je graag.

Holistische hulpmiddelen zijn echt een meerwaarde, zowel voor jou als voor je Vuurkind.

You cannot copy content of this page

De waardering van praktijkdeoranjevlinder.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 12 reviews.