Praktijk De Oranje Vlinder

Edelstenen | Aromatherapie | Coaching

Voor 15.00 uur besteld, vandaag verzonden | Gratis verzending vanaf €50,-

Dit is de betekenis van kleuren

betekenis-van-kleuren

Kleuren hebben allen een eigen trilling en betekenis. In mijn praktijk laat ik de kinderen van de gezinnen met wie ik werk altijd een tekening maken. Van deze tekening maak ik een uitgebreide reading. Een tekening laat namelijk veel meer zien dan een kind (of een volwassene) kan vertellen.

Als je een tekening goed leest kom je onder andere achter bewuste en onbewuste verstoringen (problemen) en gedachten, ook vind je waar de tekenaar het meest naar verlangt en welke weg er genomen mag worden om dit verlangen te bereiken. Een tekening laat zien hoe iemand in het leven staat, wat belangrijk voor diegene is, wat hij of zij heeft meegemaakt en waar aan gewerkt mag worden en ook nog op wat voor manier. Magisch dus!

Als ik een tekening lees, neem ik daar uitgebreid de tijd voor. Een reading van een tekening is niet 1,2,3 gedaan, het is echt een kwestie van steeds opnieuw kijken en alle informatie aan elkaar verbinden. Maar als de reading af is, dan vinden de ouders of de tekenaar zelf zoveel in de reading terug. Het is zo ontzettend waardevol!

Eén van de belangrijkste aspecten van een tekening zijn de kleuren die zijn gebruikt. Kleuren vinden we niet alleen in tekeningen, kleuren zijn altijd en overal om ons heen, én ze hebben allen een eigen betekenis. Hieronder vind je een beknopt overzicht van de betekenis per kleur. Elke kleur heeft een positieve en een negatieve kant, ik beschrijf hieronder de belangrijkste betekenissen.

KleurAlgemeenNegatieve betekenisPositieve betekenis
RoodEmotiesGevaar, roep om hulp, begrenzingLevendigheid, liefde, enthousiasme, kracht
OranjeOnbezorgdheidSpanning, opdringerigLevenslust, zorgeloosheid, creativiteit, warmte
RozeVrouwelijkheidKwetsbaar, zich klein houdenGoedhartigheid, troost, beminnelijk, liefde, hart
GeelIntuïtieOnzekerheid, overactief, boosheidLevenskracht, optimisme, herrijzenis
GroenGroeiVertwijfeling, jaloezie, onervarenHoop, ontwikkeling, ontspanning, nieuw begin
BlauwCommunicatieAlleen, ongeliefd, verwarringTransformatie, zelfvertrouwen, rust
PaarsSpiritualiteitSpanning, verdriet, passiviteitDaadkracht, magie, kalmering, luxe
WitLichtLeegte, stilstandWijsheid, reiniging, onschuld
ZwartAardeMacht, rouw, depressie, opstandNieuw begin, veiligheid, bescherming

Gaaf om te merken is dat je je in bepaalde fases in je leven aangetrokken voelt tot een specifieke kleur. Zo kocht ik ineens gele kussens voor op de bank toen ik mijn transformatie aan het verwezenlijken was, gewoon zonder erbij na te denken en vroeger had ik een echte hekel aan geel! Ik kon er toen nog niet mee omgaan.

Holistisch kijken naar jezelf heeft ook met dit soort dingen te maken, terugkoppelen van de informatie. Bedenk eens waarom je vandaag juist deze kleur shirt hebt aangetrokken, misschien heb je jezelf wel iets te vertellen!

In ons onderbewustzijn weten we namelijk veel en veel meer dan we bewust meekrijgen en je onderbewuste probeert je steeds tips en hints te geven, zodat je gaat begrijpen, verwerken, loslaten en groeien. Prachtig hoe ons ‘zijn’ werkt!

Het is daarom van grote waarde om eens meer op de kleuren in je leven te letten, welke kleur kleding draag je het liefst? En waarom? Wat vind je de allermooiste kleur? En welke kleur vind jij afzichtelijk? Ze hebben je allemaal iets te vertellen. Ga eens op onderzoek, wat valt je op? Binnenkort is de online training ‘Tekeningen Leren Lezen’ in de community beschikbaar, hier vind je alle kennis die je nodig hebt om je eigen tekening of die van een ander te lezen.

chakra-edelsteen-etherischeolie-kleurbetekenis
Ook Chakra’s, edelstenen en etherische oliën corresponderen met de kleurbetekenissen.

Wist je trouwens dat de Chakra’s ook corresponderen met de kleurbetekenissen? Kijk maar eens naar je keel Chakra, dit is de chakra van communicatie en het is de blauwe Chakra. Superinteressant om je hier eens in te verdiepen. Ik zal er binnenkort zelf ook een blog over schrijven.

Niet alleen de Chakra’s corresponderen met de kleurbetekenissen, ook etherische oliën geven met de kleur een extra waarde aan. Kijk maar eens bij de betekenis van Mandarijnolie. Op de pagina aromatherapie vind je trouwens meer informatie over de werking per geur.

Ook edelstenen halen hun betekenis deels uit hun kleur, ook hier zal ik op een later moment nog eens een blog over schrijven, of misschien verkopen via de webshop… Veel ideeën.. Stay tuned, schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden.

Zo wordt alles weer één geheel, en dat is wat holisme is.

You cannot copy content of this page
De waardering van praktijkdeoranjevlinder.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 12 reviews.